Zoeken

  • Nederlands
  • Engels

Het GS-systeem (Green Structure System):

Het architectonische groensysteem.....

Het GS-syteem is een driedimensionaal groensysteem opgebouwd uit gaaskorfelementen. Met deze elementen voorzien van plantenbakken wordt de ‘groene’ gevel opgebouwd. Hierdoor is het mogelijk om de gevel naar wens vorm te geven.  De elementen hebben verschillende dieptes, zodat er ook reliëf in de gevel is aan te brengen. Daarnaast kunnen de elementen verticaal, horizontaal of onder een hoek worden geplaatst. Het is zelfs mogelijk om de gevel volledig met gaasmatten te omkleden of te laten dienen als buitenschil van uw nieuwbouw.

Deze mogelijkheden maken van het GS-systeem ons meest architectonisch systeem. Als u kiest voor dit gevelsysteem zal uw groene gevel er nooit standaard uit zien.

Voorbeelden

Klik hier voor projecten op basis van het GS-systeem

Beplanting

De basisbeplanting in het GS-systeem bestaat uit klimplanten. Te denken valt aan groenblijvende en winterharde klimplanten als de Hedera (Klimop) de Lonicera Henryi (Kamperfoelie) en de Clematis Armandi (Bosrank) afgewisseld met seizoensbloeiers als de Wisteria (Blauwe regen) en de Passiflora (Passiebloem). De gevel ziet er hierdoor niet alleen rijk gevuld uit, óók verandert het aanblik met de seizoenen mee. Daarnaast is het toepassen van Vuurdoorn (Pyracantha) en andere plantensoorten mogelijk.
Afhankelijk van uw wensen en de mogelijkheden van de plek wordt een beplantingsvoorstel gemaakt. Wij hebben voor het GS-systeem een speciaal substraat laten ontwikkelen, deze wordt verder afgestemd op uw plantenkeuze.

Ook kunnen wij de beplantingsgraad aanpassen aan uw budget. Dit betekent dat de gevelbegroeiing afhankelijk van uw keuze tussen de 1 en 3 jaar volledig begroeid raakt.

Bevloeiing

Het GS-systeem kan worden voorzien van een irrigatiesysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van het regenwater dat op het dak van het pand valt of in de directe omgeving. Dit voorkomt het gebruik van kraanwater. Ook de bemesting van de planten kunnen wij via het irrigatiesysteem geautomatiseerd laten verlopen. Daarnaast kan het systeem op afstand door ons worden gemonitord, dit zorgt ervoor dat u geen omkijken hebt naar het onderhoud zodat u zorgeloos van uw groene gevel kunt genieten. Klik hier voor een uitgebreidere toelichting op het irrigatiesysteem.

Onderhoud

Greenface zorgt (binnen Nederland) drie jaar lang voor het onderhoud van uw groengevel. De planten moeten immers gecontroleerd, gevoed en gesnoeid worden. Dit doen wij gratis. U hoeft dus niet te vrezen dat uw groene gevel plotseling bruin wordt. Ook na die drie jaar kunnen wij het onderhoud blijven verzorgen. Zodat u ook dan geen omkijken heeft naar uw groene gevel.

Kosten

De indicatieve beprijzing van de groene wand in buitentoepassing begint vanaf de 250 euro per m2 inclusief drie jaar onderhoud. E.e.a. is afhankelijk van eventuele bevloeiing, beplanting, groeistadia en aanwezige voorzieningen. Voor groentoepassingen in het interieur is ons GT-systeem toepasbaar.

Het gewicht van het GS-systeem: vanaf 10 kg/m2