Zoeken

  • Nederlands
  • Engels

Het GT-systeem (Green Texture System):

Het groensysteem voor binnen en buiten.....

Het GT-systeem is een modulair groensysteem waarmee een grote variëteit aan beplanting denkbaar is, maar ook kan het geheel worden beplant met één soort. Het systeem leent zich voor het maken van beplantingspatronen en oogt als een levend schilderij aan de muur. Het systeem kent zowel een binnen als buitentoepassing. De modules zijn verticaal volledig voorzien van een substraat met hoge binding en is geheel beplant. De elementen zijn ten opzichte van muren water –en worteldicht en kennen een afwerking van gaaskorfnetten.

Voorbeelden

Klik hier voor projecten op basis van het GT-systeem.

Beplanting

Bij het GT-systeem is een zorgvuldige assortiments-keuze van cruciaal belang om ervoor te zorgen dat de planten willen groeien op uw locatie. Het GT-systeem kent een plantdichtheid van 80 a 90 planten per m2. Dit zorgt voor een ideaal mikroklimaat waarin de planten hun eigen ecologie scheppen. Voor de binnentoepassing wordt de hoeveelheid groeilicht aangepast om de voor de planten benodigde fotosynthese plaats te laten vinden.

Voor de binnentoepassing is er keuze uit een veertig-tal soorten waaronder planten als de Soleirolia (Slaapkamergeluk), de Pteropsida (Varen), de Alocasia (Olifantsoor) en de Dracaena.

Voor de buitentoepassing komen honderden soorten in aanmerking. Wij zullen deze middels een plantenschema voor u selecteren. U kunt denken aan soorten als de Ajuga reptans (Palisander), de Heuchera (Purperklokje), Muscari botryoides (Blauwe druifjes) en vele grassoorten.

voor het GT-systeem is een speciaal substraat ontwikkeld met een aangepaste mix grondstoffen waardoor het water overal in de wand in gelijke hoeveelheid aanwezig is. De beplantingsgraad is bij aanvang 80 tot 90%.

Bevloeiing

Het GT-systeem voor buiten kan worden voorzien van een irrigatiesysteem waarbij gebruik wordt gemaakt van het regenwater dat op het dak van het pand valt of in de directe omgeving. Ook de bemesting van de planten kunnen wij via het irrigatiesysteem geautomatiseerd laten verlopen. Daarnaast kan het systeem op afstand door ons worden gemonitord, dit zorgt ervoor dat u geen omkijken hebt naar het onderhoud zodat u zorgeloos van uw groene gevel kunt genieten. Klik hier voor een uitgebreidere toelichting op het irrigatiesysteem.

Voor binnen en kleinere oppervlaktes kunnen ook minder complexe irrigatiesystemen volstaan. Deze werken op basis van een vochtigheidsmeter (tensiometer) en/of een afgestelde intervalschakelaar.

Onderhoud

Greenface zorgt (binnen Nederland) drie jaar lang voor het onderhoud van uw groengevel. De planten moeten immers gecontroleerd, gevoed en gesnoeid worden. Dit doen wij gratis. U hoeft dus niet te vrezen dat uw groene gevel plotseling bruin wordt. Ook na die drie jaar kunnen wij het onderhoud blijven verzorgen. Zodat u ook dan geen omkijken heeft naar uw groene gevel.

Kosten

De indicatieve beprijzing van de groene wand op basis van het GT-systeem, zowel voor binnen als buiten, begint vanaf de 650 euro per m2 inclusief irrigatie en drie jaar onderhoud. E.e.a. is afhankelijk van de beplanting en aanwezige voorzieningen.